Kopaonik

Ski centar Kopaonik, kao najveći ski centar u Srbiji i najprestižnije skijalište Srbije, sa odlično pripremljenim stazama pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti. Zаhvаljujući rаzvijenom turističkom centru sа sаvremenim hotelimа i prаtećim objektimа, Kopаonik predstаvljа jednu od nаjpopulаrnijih turističkih destinаcijа u Srbiji.

Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Skijaške staze nalaze se na visini od 1650m do 2017m. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljena je staza “Malo Jezero”. Osim toga, za najmlađe skijaše i sve druge početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Sneg počinje padati krajem novembra i traje sve do maja, prosečno 159 dana godišnje, a sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97 posto skijališta. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje sezona skijanja traje duže, a skijaši, kako početnici tako i oni malo zahtevniji mogu biti sigurni da će tokom sezone moći da uživaju u odlično pripremljenim stazama.

Sve staze su veoma dobro povezane sistemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 32.000 skijaša na sat. Žičara „Pančićev vrh“ tokom čitave zimske sezone, ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju Kopaonik i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik omogućava (planinski biciklizam, pešačke ture, paraglajding, vožnja džipovima, vožnja kvadovima, jahanje, izleti…).

Mapa ski staza na Kopaoniku

Kopaonik: Mapa ski staza